Η κυβέρνηση ανανεώνει τα στερεότυπα που κατέστρεψαν τη χώρα με τους χειρότερους όρους του παρελθόντος

Posted on 2 Σεπτεμβρίου , 2016

0Το πρότζεκτ σοκ και δέος που σήμερα ολοκληρώνει το πρώτο του επεισόδιο θα συνεχιστεί με τις Περιφερειακές και τις θεματικές άδειες. Η κυβέρνηση που έχει ξεμείνει από επικοινωνιακά όπλα θα κρατήσει αυτόν τον υπέρ πάντων αγώνα στο προνομιακό πεδίο κατά της «διαφθοράς» μέχρι τις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αποφασίσει να τις κάνει.

Θύματα χιλιάδες δημοσιογράφοι και άνθρωποι των media που αντιμετωπίζουν έναν ξαφνικό «επαγγελματικό θάνατο». Θύματα χιλιάδες προμηθευτές που θα βαρέσουν κανόνι μαζί με τα κανάλια που θα κλείσουν. Η σκέψη μας σε όλους αυτούς, αλλά όχι μόνο.
Η κυβέρνηση ντύθηκε το κουστούμι του μέγα ιερού εξεταστή και νομιμοποιεί το «κάψιμο των αιρετικών» στο όνομα της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.

Η κόλαση γίνεται παράδεισος στην κοινωνική συνείδηση. Θύμα στη διαδικασία αυτή η κοινωνία που δεν πρόκειται να βγει στους δρόμους για να υπερασπιστεί τους ανέργους, όπως έκαναν οι στρατευμένοι «πολίτες» και πολιτικοί που πλαισίωναν τα κάγκελα της ΕΡΤ. Θύμα η κοινωνική αντίληψη πως τη δημοκρατία την ερμηνεύει ο βασανιστής και δεν πηγάζει από τις αποφάσεις των πολιτών.

Βρισκόμαστε στο σημείο που όλοι μας είμαστε έτοιμοι να αποδεχτούμε και να αναζητούμε το βασανιστή μας. Και αυτό δυστυχώς αφορά όλους μας. Σήμερα δεν μένουν μόνο άνεργοι δημοσιογράφοι και εμπλεκόμενοι στην διαπλοκή. Σήμερα περνά στην συνείδηση μας το στερεότυπο ότι αιρετικοί είναι όσοι έχουν διαφορετική άποψη από τον βασανιστή τους. Και μόνο μέλλον για αυτούς η πυρά.

Δεν είναι όμως η αυτονόητη διαδικασία νομιμότητας που πρέπει να ισχύει για όλες τις πλευρές του δημόσιου βίου ο βασανιστής. Είναι η πολιτική ερμηνεία που η κυβέρνηση δίνει στο ρόλο που της έχει δώσει η δημοκρατία. Και αυτή η ερμηνεία παρότι σήμερα έχει ονοματεπώνυμα στην πορεία θα έχει απλώς ρόλους. Και το στερότυπο θα αφομοιωθεί από μια κοινωνία που μόνο η κόλαση θα φαντάζει ως ορατό μέλλον.

Advertisements
Posted in: Politicsonline